Kategorie receptů
- Autor: lenulak
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Čočka | 300 |
Okurky sterilované | 100 |
Vejce celá průměr | 100 |
Cibule | 100 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Voda | 200 |
Dochucovadla:
ocet, sůl, majoránka
Energetická hodnota celkem: 6100 kJ
Bílkoviny (g): 94,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 206,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 45,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1525 kJ
Bílkoviny (g): 23.5, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 51.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Čočku namočíme do vody a necháme cca 1 hodinu nabobtnat. Poté ve stejné vodě vaříme asi 10 minut. Mezitím uděláme jíšku (na oleji opražíme cibuli, přidáme mouku a zalejeme vodou), kterou chvíli vaříme (cca 10 minut) a poté přilejeme k čočce. Vaříme dalších 15 minut. Potom přidáme nakrájené okurky a vejce, dochutíme solí, majoránkou a octem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.